Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: tuńczyk

Sałatka z ryżu, tuńczyka i papryki

Składniki: 10 dag ryżu 1 puszka tuńczyka 1 czerwona papryka 1 cebula ½ pęczka natki pietruszki 10 oliwek ½ szkl majonezu sól pieprz sok z cytryny Sposób wykonania: Ryż ugotować według opisu na opakowaniu. Następnie tuńczyka rozdrobnić widelcem, paprykę w paski a cebulkę posiekać. Ugotowany ryż odcedzić i dodać do reszty składników. Natomiast majonez doprawić…

Sałatka z tuńczyka z majonezem i kiełkami

Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym słoiczek majonezu puszka kiełków sojowych szklanka ryżu ugotowanego na sypko łyżka drobno pokrojonego pora pęczek natki pietruszki 4 jaja ugotowane na twardo sól pieprz Sposób wykonania: Tuńczyka i kiełki osączyć z zalewy. Jaja drobno pokroić, połączyć z pozostałymi składnikami, przełożyć do salaterki, posypać posiekaną zieleniną. Podawać z ciemnym pieczywem…

Sałatka z tuńczyka, kukurydzy i jajka

Składniki: puszka  tuńczyka puszka  kukurydzy konserwowej 4 jaja 3 ogórki konserwowe ząbek czosnku majonez sól pieprz Sposób wykonania: Tuńczyka wyjąć z puszki, rozgnieść widelcem, wymieszać z osączoną kukurydzą, jajami ugotowanymi na twardo i pokrojonymi w kostkę, drobno pokrojonym ogórkiem konserwowym i zmiażdżonym czosnkiem. Doprawić solą, pieprzem i majonezem.

Muszelki z grzybami i tuńczykiem

Składniki: 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju 2 kostki Bulionu Grzybowego sól 1 sos Italia sycylijski 1 puszka tuńczyka 250 g makaronu muszelki 200 g kurek Sposób wykonania: Makaron zalać wodą, wrzucić kostkę bulionową i ugotować. Następnie grzyby posiekać i przesmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać do nich posiekany czosnek oraz sos przygotowany według opisu…