Składniki:
- 300 g tartej bułki
- 50 g szpiku wołowego
- 50 g masła
- 2 jajka
- 1 szkl mleka
- pęczek natki pietruszki
- szczypta startej gałki muszkatołowej
- sól
Składniki: 600 g fasolki szparagowej 4 łyżki masła 2 łyżki tartej bułki sól cukier Sposób wykonania: Fasolkę opłukać i odciąć końcówki. Następnie fasolkę zalać osoloną wodą. Dodać jeszcze 1 łyżeczkę cukru i gotować około 15 minut od momentu, gdy woda zawrze Po tym czasie odcedzić fasolkę. Tartą bułkę przesmażyć na rozgrzanym maśle i polać nią…
Składniki: 1 jajko 1 cebula sól pieprz łyżka mąki 2-3 łyżki tartej bułki 1-2 łyżki masła Sposób wykonania: Cebulę zetrzeć na tarce po czym wymieszać ja z jajkiem. Następnie dodać łyżkę mąki, tarta bułkę oraz masło. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z powstałej masy formować małe kuleczki, które ugotować w osolonej…