Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: sznycle

Kotlet siekany cielęcy

Składniki: 50 dag cielęciny bez kości 1 czerstwa bułka kajzerka mleko 1 jajko olej do smażenia sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Czerstwą bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć Mięso pokroic na plastry, dokładnie posiekać ostrym, dużym nożem. Dodać namoczoną bułkę, jajko, przyprawić, jeszcze raz przesiekać nożem aby składniki dobrze się połączyły i wymieszały. Ziemniaka obrać, pokroić w…

Sznycle wiedeńskie

Skład: cielęcina zrazowa jajka tarta bułka mąka olej masło sól, pieprz Sposób wykonania: Mięso dokładnie myjemy, obsączamy, kroimy w plastry, rozbijamy oraz przyprawiamy. Panierujemy w mące, jajku i tartej bułce. Smażymy na oleju z dodatkiem masła na zloty kolor. Dekorujemy plastrami cytryny, podajemy.