Składniki:
- polędwica wołowa
- cebula
- żółtka
- oliwa z oliwek
- korniszony
- grzyby marynowane
- przyprawa do zup w płynie
- sardynka (opcjonalnie)
- sól, pieprz
Składniki: 30 dag mielonej cielęciny połowa czerstwej bułeczki posiekana natka pietruszki 1 jajko sól i pieprz 1 łyżka mąki 2łyżki śmietany słodkiej posiekany koperek Sposób przyrządzenia: Mięso połączyć z namoczoną i odciśniętą bułką,wyrobić .Dodać natkę ,jajko,przyprawić do smaku i ugotować. Przygotować sos:1 szkl wody zagotować z 1 łyżeczką masła dodać mąką wymieszaną ze śmietanką ,zagotować…
Składniki: 20 dag szynki 1 por 4 konserwowe ogórki słoiczek konserwowej papryki 5 jajek 20 dag żółtego sera kapusta pekińska majonez keczup łagodny Sposób przyrządzenia: Sałatkę układamy warstwami w okrągłej salaterce. Na spód kładziemy pokrojoną w kostkę szynkę, smarujemy keczupem.Drugą warstwą jest pokrojony w półkrążki por,na pora kładziemy pokrojone w kostę ogórki,na ogórki dajemy paprykę…
Składniki: główka sałaty pęczek rzodkiewki 3 grubsze plastry szynki 20 dag żółtego sera 5 jajek pęczek szczypiorku Sos: majonez jogurt naturalny 2 ząbki czosnku Sposób przyrządzenia: Sałatę porwać na małe cząstki ,umytą rzodkiewkę w plasterki,szynkę i ser w kostkę,jajka w ósemki,posypać pokrojonym szczypiorkiem. Sos:majonez wymieszać z jogurtem i przeciśniętym przez praskęczosnkiem.Wymieszacz sałatką,doprawić do smaku solą…
Upiec biszkopt z 5 jajek. -8 dużych jabłek obrać,pokroić w ćwiartki,zalać 3 szkl wody i ugotować.Wyjąć jabłka i odsączyć. Na soku z jabłek ugotować 2 budynie waniliowe. Jabłka wyłożyć na biszkopt i zalać ciepłym budyniem -2 opakowania wiórków kokosowych -20 dag margaryny -0.5 szkl cukru -2 jajka Margarynę i cukier rozpuścić,dodać wiórki i rozmącone jajka.…