Składniki:
- 4 cykorie
- 2 jabłka
- 5 dag rodzynek
- 5 dag orzechów włoskich
- 3 łyżki oliwy
- 2 łyżki soku z cytryny
- pieprz
- sól
Składniki: średniej wielkości główka czerwonej kapusty cebula duże winne jabłko sok z połowy pomarańczy 2 łyżki rodzynek olej słonecznikowy cukier sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować cebule posiekać a obrane jabłko w kostkę. Następnie sok z pomarańczy wymieszać z olejem, solą oraz cukrem i polać sałatkę. Całość wymieszać i posypać jeszcze rodzynkami.
Składniki: 50 dag kapusty białej 3-4 plastry ananasa z puszki 4 suszone morele 2 suszone figi 4 łyżki majonezu posiekana zielenina pieprz sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, ananasa, figi i morele pokroić na mniejsze kawałki. Dodać jeszcze majonez, posiekaną zieleninę i dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: 1/2 główki białej kapusty ćwierć główki czerwonej kapusty 5 dag rodzynek duża cebula mały słoik majonezu pęczek natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym dodać do niej rodzynki i posiekana cebule. Polać całość majonezem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Udekorować natką pietruszki.
Składniki: główka czerwonej kapusty cebula duże winne jabłko sok z połowy pomarańczy 2 łyżki rodzynek olej słonecznikowy cukier sól Sposób wykonania; Kapustę poszatkować, cebulę posiekać a jabłko zetrzeć na tarce. Skropić sokiem z pomarańczy i olejem. Doprawić do smaku solą oraz cukrem.