Składniki: 3-4 owoce kiwi duże jabłko duża cebula łyżka soku z cytryny 2 łyżki uprażonych pestek słonecznika 2 łyżeczki miodu szczypta soli Sposób wykonania: Obrane kiwi i jabłko pokroić w kostkę a cebulę posiekać. Całość skropić sokiem z cytryny. Doprawić do smaku solą oraz miodem. Na koniec posypać pestkami słonecznika.
Tag: surówka
Listy
Sałatka z rzodkiewek, kiełków sojowych i jabłka
by Weronika Skarżyńska • • 0 Comments
Składniki: 2 pęczki rzodkiewek 20 dag kiełków sojowych winne jabłko 3 cebule dymki ze szczypiorem łyżka soku z cytryny Sos: ćwierć szklanki oleju po 2 łyżki płynnego miodu i musztardy sól Sposób wykonania; Rzodkiewki pokroić na plasterki, cebulę posiekać a obrane jabłko pokroić w kostkę. Dodać jeszcze kiełki sojowe i skropić całość sokiem z cytryny.…
Listy
Sałatka z kukurydzy i rzodkiewek
by Justyna Przytuła • • 0 Comments
Składniki: 2 pęczki rzodkiewek puszka kukurydzy owoc kiwi pojemnik jogurtu naturalnego 3 łyżki soku z mandarynki szczypta białego pieprzu sól Sposób wykonania; Rzodkiewki pokroić na plasterki, kukurydzę odsączyć z zalewy a obrane kiwi pokroić w kostkę. Następnie jogurt wymieszać z sokiem z mandarynki. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Sosem polać sałatkę i dokładnie wymieszać.
Listy
Sałatka z sałaty lodowej z jabłkiem
by Bożena Wanat • • 0 Comments
Składniki: główka sałaty lodowej winne jabłko 3 łyżki posiekanych świeżych listków cząbru Sos: 3 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki oleju ćwierć łyżeczki cukru szczypta pieprzu sól Sposób wykonania; Sałatę porwać na mniejsze kawałki, obrane jabłko pokroić w kostkę a cząber posiekać. Następnie olej wymieszać z sokiem z cytryny, posiekanym czosnkiem, solą,…
Listy
Sałatka z kapusty i czerwonych cebulek
by Grażyna Przyborowska • • 0 Comments
Składniki: po 2 szklanki poszatkowanej białej i czerwonej kapusty 3 drobno posiekane czerwone cebulki Sos: ½ łyżki masła ½ łyżki mąki ½ łyżki cukru ½ łyżki ostrej musztardy łyżka octu winnego ½ szklanki bulionu z kostki sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę wymieszać z cebulą. Następnie na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę po czym rozporwadzić ją bulionem.…