Składniki:
- pół główki kapusty
- rzepa
- ogórek zielony
- cebula
- słoik selera marynowanego
- mały słoiczek kiełków fasoli
- duże kwaśne jabłko
- mały słoik majonezu
- pojemniczek jogurtu naturalnego
- pieprz
- sól
Składniki: 4 pomarańcze 4 łyżki miodu 20 dag wiórków kokosowych mała główka sałaty lodowej Sposób wykonania: Obrane pomarańcze podzielić na cząstki i polać miodem. Posypać wiórkami kokosowymi i wrzucić do miski z sałatą porwana na kawałki.
Składniki: 50 dag kapusty włoskiej 2 pomarańcze mała cebula sos: 3 łyżki oleju 2 łyżki octu winnego sok i otarta skórka z pomarańczy sól cukier Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, obraną pomarańcze podzielić na cząstki a cebulę posiekać. Następnie składniki podane na sos dokładnie wymieszać i polać sałatkę.
Składniki: kapusta pekińska szklanka kiełków kozieradki sok i skórka otarta z cytryny łyżka oliwy curry sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, dodać kiełki. Skropić oliwą i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku solą oraz curry.
Składniki: mała główka kapusty pekińskiej 3-4 plastry ananasa z puszki pół garści rodzynek garść cienkiego szczypiorku pokrojonego na raczej długie kawałki sos: łyżka chrzanu 2-3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu świeżo zmielony czarny pieprz sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, ananasa pokroić na mniejsze kawałki a rodzynki sparzyć wrzątkiem. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie składniki…