Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: sprawdzone przepisy

Sałatka z kapusty i moreli

Składniki: 40 dag kapusty pekińskiej 2 pomarańcze 4 morele suszone 100 ml soku pomarańczowego 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki majonezu sok z cytryny pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, obrane pomarańcze podzielić na cząstki a morele pokroić na mniejsze kawałki. Następnie musztardę wymieszać z majonezem, sokiem z pomarańczy i cytryny. Doprawić do smaku pieprzem i polać…

Sałatka z kalarepki i ogórka

Składniki: 4 młode kalarepki 2 winne jabłka świeży ogórek 3 łyżki posiekanego szczypiorku Sos: pół szklanki jogurtu 2 łyżki przecieru pomidorowego łyżka soku z cytryny mała łyżeczka musztardy szczypta cukru pieprz sól Sposób wykonania: Kalarepki i jabłka zetrzeć na tarce, ogórka pokroić w kostkę a szczypiorek posiekać. Następnie składniki podane na sos połączyć ze sobą…

Sałatka z kalafiorowa Ewy

Składniki: 50 dag kalafiora 4 łyżki majonezu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki łyżka posiekanego koperku cukier sól Sposób wykonania: Kalafiora podzielić na różyczki i obgotować w osolonej wodzie. Następnie je odcedzić i polać  majonezem. Dodać posiekany koperek i natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą oraz cukrem.

Sałatka z kapusty i cykorii

Składniki: kapusta pekińska cykoria cebula świeży ogórek sałatkowy natka pietruszki Sos: łyżka majonezu pojemnik jogurtu naturalnego cukier pieprz sól Sposób wykonania: Kapustę, cykorię, natkę pietruszki i cebulę posiekać a ogórka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie składniki podane na sos połączyć ze sobą i polać sałatkę.

Sałatka z cykorii i rodzynek

Składniki: 4 cykorie 2 jabłka 5 dag rodzynek 5 dag orzechów włoskich 10 dag ementalera 3 łyżki oliwy 2 łyżki soku z cytryny pieprz sól Sposób wykonania: Cykorie posiekać, jabłka  i ser pokroić w kostkę. Dodać jeszcze rodzynki oraz posiekane orzechy. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i doprawić do smaku sokiem z cytryny, oliwą, solą…