Składniki: średniej wielkości kapusta pekińska 1 duża marchewka 1 duża cebula sól pieprz szczypta cukru szczypta kwasku cytrynowego majonez Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie polać majonezem. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz kwaskiem cytrynowym.
Tag: sprawdzone
Listy
Sałatka z białej i czerwonej kapusty
by Karina Kwaśnik • • 0 Comments
Składniki: 1/2 główki białej kapusty ćwierć główki czerwonej kapusty 5 dag rodzynek duża cebula mały słoik majonezu pęczek natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym dodać do niej rodzynki i posiekana cebule. Polać całość majonezem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Udekorować natką pietruszki.
Listy
Sałatka z czarnej rzodkwi z jabłek
by Hanna Skonieczna • • 0 Comments
Składniki: 20 dag czarnej rzodkwi 2 jabłka marchew 4 łyżki śmietany 12-proc. pęczek szczypiorku sok z połowy cytryny cukier sól Sposób wykonania; Rzodkiew, jabłka i marchewkę zetrzeć na tarce. Następnie śmietanę wymieszać z sokiem z cytryny, posiekanym szczypiorkiem, solą oraz cukrem. Sosem polać sałatkę.
Sałatki
Sałatka z czerwonej kapusty
by Edyta • • 0 Comments
Składniki: czerwona kapusta 1/3 szkl. octu cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Kapustę drobno poszatkować po czym zalać ja osoloną wodą i gotować około 10 minut. Po tym czasie kapustę odcedzić i zalać ją octem wymieszanym z 2/3 szkl. wody. Całość dokładnie wymieszać i przecedzić przez sito. Na koniec doprawić do smaku sokiem z cytryny…