Składniki: 4 jajka pęczek koperku ½ l wody ¼ kostki masła kostka rosołowa 100 ml kwaśnej śmietany łyżka mąki vegeta pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i przekroić wzdłuż na pół. Następnie wodę doprowadzić do wrzenia z dodatkiem masła, posiekanym koperkiem i kostki rosołowej. Gdy zacznie gotować dodać śmietanę wymieszą…
Tag: sos koperkowy
Sosy
Sos koperkowy Eli
by Ela • • 0 Comments
Ryby
Węgorz w sosie koperkowym
by Jacek • • 0 Comments
Węgorza dokładnie oczyścić ze śluzu i wypatroszyć… NIE ŚCIĄGAĆ SKÓRY!!! Moim zdaniem, podczas smażenia obranego ze skóry węgorza, wytapia się cały, tak charakterystyczny dla niego smak. A więc, tak sprawionego i nie obranego ze skóry węgorza kroimy na kawałki ok. 5 cm. długości. Panierujemy lekko w mące i smażymy na maśle. Dalej przyrządzamy sos koperkowy.…