Składniki:
- 5 łyzek śmietany 12%
- 5 łyzek musztardy
- łyżeczka curry
- sól
- pieprz
Składniki: 5 dag suszonych grzybów cebulka łyzka masła 2 łyżki mąki 2 łyżki wkasnej śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby zalac woda i odstawić na kilka godzin. Po tym czasie dodać posiekaną cebulę oraz szczypte soli. Gotować na małym ogniu pod pryzkryciem do miękkości grzybów. Wówczas grzyby pokroić na mniejsze kawałki. A na maśle przesmazyć…
Składniki: cebula sok z ½ cytryny 3 łyżki oleju ½ łyżeczki estragonu Sposób wykonania: Sok z cytryny wymieszać z olejem. Następnie dodać posiekaną cebulę i estragon. Całość dokładnie wymieszać.
Składniki: 4 łyżki majonezu łyżka koncentratu pomidorowego sok z cytryny sól pieprz cukier Sposób wykonania: Majonez wymieszać z koncentratem pomidorowym. Następnie doprawić do smaku solą, cukrem oraz pieprzem.
Składniki: ½ szkl. oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy sok z ½ cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Musztardę wymieszać z oliwą, sokiem z cytryny i posiekanym czosnkiem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.