Składniki: 2 strąki czerwonej papryki 1 ząbek czosnku kilka listków świeżej bazylii 1 łyżka oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Paprykę pokroić na mniejsze kawałki i razem z czosnkiem, bazylią i oliwą zmiksować na gładką pastę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: sos do mięs
Listy
Duszony dip morelowy
by Bartek Kruszewski • • 0 Comments
Składniki: 500 g moreli 200 g szalotki mały kawałek imbiru 100 ml octu winnego 75 g brązowego cukru 2 goździki 1 listek laurowy pieprz Sposób wykonania: Morele pokroić w drobną kostkę, cebulę i imbir posiekać. Całość dokładnie wymieszać dodając resztę przypraw i dusić na małym ogniu około 45 minut. Po tym czasie usunąć ziele angielskie…
Listy
Dip jogurtowo-śmietanowy z czosnkiem
by Krystian Szatkowski • • 0 Comments
Listy
Dip z 3 składników
by Tomek Budzyński • • 0 Comments
Listy
Dip z ogórka z kawałkami orzechów
by Konrad Chojnowski • • 0 Comments
Składniki: 5 dag mielonych orzechów włoskich świeży ogórek 4-5 łyżek keczupu łyżka posiekanej natki pietruszki szczypta mielonej gałki muszkatołowej sól pieprz Sposób wykonania: Obrany ogórek pokroić w kostkę po czym razem z ketchupem zmiksować na gładką pastę. Następnie dodać posiekane orzechy i natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku gałka muszkatołową, solą oraz…