Składniki: cebula sok z ½ cytryny 3 łyżki oleju ½ łyżeczki estragonu Sposób wykonania: Sok z cytryny wymieszać z olejem. Następnie dodać posiekaną cebulę i estragon. Całość dokładnie wymieszać.
Tag: sos do mięs
Listy
Sos pomidorowy do sałatek Kasi
by Kasia Wilk • • 0 Comments
Składniki: 4 łyżki majonezu łyżka koncentratu pomidorowego sok z cytryny sól pieprz cukier Sposób wykonania: Majonez wymieszać z koncentratem pomidorowym. Następnie doprawić do smaku solą, cukrem oraz pieprzem.
Listy
Sos musztardowy z czosnkiem
by Olga Abramowicz • • 0 Comments
Składniki: ½ szkl. oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy sok z ½ cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Musztardę wymieszać z oliwą, sokiem z cytryny i posiekanym czosnkiem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Sos imbirowo-miodowy
by Agata • • 0 Comments
Składniki: cytryny 2 łyżki ketchupu łyżeczka płynnego miodu łyżka oliwy szczypta imbiru Sposób wykonania; Z cytryny wycisnąć sok po czym dodać do niego ketchup, miód oraz oliwę. Gdy składniki się połączą dodać jeszcze kawałek startego imbiru. Całość dokładnie wymieszać.
Listy
Sos z rodzynkami i jajkiem do śledzi
by Kinga Majos • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl gęstej śmietany 1 szkl jogurtu naturalnego 2 jaja na twardo 3 łyżki majonezu 3 łyżki chrzanu ze słoika pół szklanki rodzynek 4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki sól cukier pieprz sok z połowy cytryny Sposób wykonania: Śmietanę wymieszać z jogurtem i majonezem. Dodać do nich chrzan, posiekane jajka, natkę pietruszki oraz rodzynki. Całość…