Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: sos do mięs

Sos imbirowo-miodowy

Składniki: cytryny 2 łyżki ketchupu łyżeczka płynnego miodu łyżka oliwy szczypta imbiru Sposób wykonania; Z cytryny wycisnąć sok po czym dodać do niego ketchup, miód oraz oliwę. Gdy składniki się połączą dodać jeszcze kawałek startego imbiru. Całość dokładnie wymieszać.

Sos z rodzynkami i jajkiem do śledzi

Składniki: 1 szkl gęstej śmietany 1 szkl  jogurtu naturalnego 2 jaja na twardo 3 łyżki majonezu 3 łyżki chrzanu ze słoika pół szklanki rodzynek 4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki sól cukier pieprz sok z połowy cytryny Sposób wykonania: Śmietanę wymieszać z jogurtem i majonezem. Dodać do nich chrzan, posiekane jajka, natkę pietruszki oraz rodzynki. Całość…