
Składniki:
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka soku marchwiowego
- 3 łyżki soku cytrynowego
- skórka otarta z połowy cytryny

Składniki: 2 szklanki jogurtu 2 łyżki twarożku śmietankowego 1 szklanka czerwonych porzeczek cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Owoce oczyścić, umyć. Kefir, ser i owoce zmiksować, posłodzić do smaku, podawać schłodzone.
Składniki: 200 g moreli 700 ml maślanki sok z cytryny ½ laska wanilii cukier Sposób wykonania; Sparzone wrzątkiem morele obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do nich maślankę i całość zmiksować na jednolity koktajl. Na koniec doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem oraz startą wanilią.
Składniki: 4 łyżeczki miodu sok z 3 cytryn 4 plasterki cytryny 1 l wody 4 kostki lodu Sposób wykonania: Wodę doprowadzić do wrzenia po czym zdjąć z ognia i dodać miód. Całość dokładnie wymieszać aby miód się rozpuścił. Następnie dodać sok z cytryny. Schłodzić napój w lodówce. Przed podaniem wrzucić do każdej szklanki kostki lodu…