Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: soki

Koktajl z melona i banana

Składniki: ½ melona 1 banan 100 ml mleka koksowego kilka listków świeżej mięty Sposób wykonania: Melona i banana obrać. Następnie pokroić owoce na mniejsze kawałki, które zmiksować na gładką pastę. Wówczas nie przerywając mieszania dodać jeszcze listki mięty i wlać mleko kosko swe. Koktajl przelać do wysokich szklanek.

Pomarańczowy koktajl z miętą

Składniki: 2 pomarańcze 2 l przegotowanej wody 1 garść świeżej mięty kilka kostek lodu ¼ szkl. cukru Sposób wykonania: Pomarańcze sparzyć wrzątkiem po czym pokroić je w plasterki. Wrzucić je do dzbanka i zalać gotować wodą, odstawić do ostygnięcia, Wówczas dodać cukier oraz listki mięty. Całość wymieszać aby cukier się rozpuścił. Na koniec schłodzić w…

Napój mleczny z masłem orzechowym

Składniki: 4 szklanki mleka 2 łyżki miodu spadziowego 1/3 szklanki śmietany kremówki 6 łyżek masła orzechowego 1 łyżeczka mielonego cynamonu Sposób przyrządzenia: Do rondla wlać mleko, dodać masło orzechowe i płynny miód spadziowy, delikatnie podgrzewać, stale mieszając doprowadzić do wrzenia i roztopienia się miodu. Tak przygotowany napój rozdzielić na 4 szklanki. Śmietanę ubić na sztywno.…

Napój mleczno- czekoladowy z lodami

Składniki: 3 szklanki mleka 4 łyżki czekolady w proszku 3 gałki lodów śmietankowych 3 łyżki polewy czekoladowej Sposób przyrządzenia: Czekoladę w proszku wymieszać z dwoma łyżkami mleka, tak by uzyskać jednolitą masę. Zagotować pozostałe mleko i połączyć z uprzednio przygotowaną masą, dokładnie wymieszać, aż do rozpuszczenia. Tak przygotowany napój rozlać do trzech filiżanek, na wierzch…

Napój mleczny na miodową nutę

Składniki: 4 szklanki mleka 3 zmiażdżone laski cynamonu ½ szklanki płynnego miodu szczypta brązowego cukru do posypania kieliszek rumu Sposób przyrządzenia: Mleko wlać do rondla, dodać zmiażdżone laski cynamonu i powoli podgrzewając doprowadzić do wrzenia, odstawić, odcedzić. Przelać do kubeczków, dodać po łyżce płynnego miodu i posypać odrobiną brązowego cukru. Dla zaostrzenia smaku dodać po…