Składniki: 25 dkg masła 25 dkg sardynek z oliwy ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Sardynki osączyć na sicie z oliwy i oczyścić z ości, dokładnie zmiksować w miseczce. Dodać masło i ponownie zmiksować na jednolitą masę. Podawać z białym pieczywem lub krakersami, posypać posiekaną zielona natką pietruszki.
Tag: smakowe
Listy
Masło z sokiem cytrynowym
by Sylwia • • 0 Comments
Składniki: 1 kostka masła 2 łyżeczki soku z cytryny natka posiekanej zielonej pietruszki sól, pieprz do smaku 2 zmiażdżone ząbki czosnku Sposób przyrządzenia: W miseczce zmiksować kostkę masła na puszystą masę, dodawać kropla po kropli sok z cytryny. Pod koniec miksowania dodać posiekaną zieloną natkę pietruszki, zmiażdżony czosnek przyprawić do smaku solą i pieprzem. Doskonale…
Listy
Masło z wędzonym łososiem
by Wanda • • 0 Comments
Składniki: 20 dkg masła 20 dkg wędzonego łososia Sposób przyrządzenia: Plastry wędzonego łososia drobniutko posiekać. Masło utrzeć w miseczce lub zmiksować na puszystą masę. Dodać do masy posiekanego wędzonego łososia, starannie wymieszać i dobrze schłodzić. Dobrze smakuje, jako dodatek do kanapek i grzanek.
Listy
Masło z musztardą, jako dodatek do potraw z grilla
by Teresa • • 0 Comments
Listy
Masło z keczupem
by Danuta • • 0 Comments
Składniki: 20 dkg masła 6 łyżek ostrego keczupu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia; Masło w temperaturze pokojowej , utrzeć drewnianą łyżką, lub zmiksować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać keczup i dokładnie i starannie wymieszać, schłodzić przed podaniem. Doskonale smakuje z gotowanym mięsem i gotowaną rybą na gorąco.