Składniki: 3-4 płaty śledziowe pokrojone w kawałki 300 g śmietany 22% cebula 2 winne jabłka tarty chrzan ze słoiczka pieprz, sól, sok z cytryny Sposób wykonania: Do śmietany dodać starte na tarce jabłka, posiekaną cebulę oraz chrzan. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Śledzie pokroić na duże kawałki i zalać śmietaną.…
Tag: smaczne
Listy
Prawdzwiki duszone w sosie sojowym
by Kinga Wypchał • • 0 Comments
Składniki: 1 kg prawdziwków 2 łyżki masła 2 łyzki sosu sojowego cebula sól pieprz ząbek czosnku Sposób wykonania; Grzyby oczyścić po czym pokroić na duże kawałki, które wrzucić na patelni z rozgzranym masłem. Dodać jeszcze sos sojowy oraz cebulę pokrojoną w krążki. Dusić na małym ogniu około 30 mniut. Po tym czasie dorpawić do smku…
Listy
Wątróbka z winogornami
by Renata Poseł • • 0 Comments
Składniki: 4 plastry wątróbki 3 łyżki masła 16 białych winogron sól pietrsuzka pieprz Sposób wykonania; Wątróbkę pokroić na mniejsze kawałki po czym smażyć je na rozgzranym maśle około 3 minut. Po tm czasie oprószyć je solą oraz pieprzem. Dodać winogorna przekrojone na połówki, wymieszać i od razu wyjąć na talerz. Przed podaniem posypać posiekaną natką…
Listy
Kotlety schabowe z cebulową panierką
by Marcelina Wyga • • 0 Comments
Składniki: 4 kotlety schabowe 4 łyżki ketchupu cebula 3 łyzki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę drobniutkoposiekac po czym wymieszać ją z ketchupem i olejem. Natsepniekotlety zbić tłuczkiem i posamrowac cebulową masą. Ułożyć na blasze i wstawić do rozgzranego pierkarnika na około 20 minut.

