Składniki: średniej wielkości kapusta pekińska 1 duża marchewka 1 duża cebula sól pieprz szczypta cukru szczypta kwasku cytrynowego majonez Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie polać majonezem. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz kwaskiem cytrynowym.
Tag: składniki
Listy
Sałatka z białej i czerwonej kapusty
by Karina Kwaśnik • • 0 Comments
Składniki: 1/2 główki białej kapusty ćwierć główki czerwonej kapusty 5 dag rodzynek duża cebula mały słoik majonezu pęczek natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym dodać do niej rodzynki i posiekana cebule. Polać całość majonezem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Udekorować natką pietruszki.
Listy
Sałatka z czarnej rzodkwi z jabłek
by Hanna Skonieczna • • 0 Comments
Składniki: 20 dag czarnej rzodkwi 2 jabłka marchew 4 łyżki śmietany 12-proc. pęczek szczypiorku sok z połowy cytryny cukier sól Sposób wykonania; Rzodkiew, jabłka i marchewkę zetrzeć na tarce. Następnie śmietanę wymieszać z sokiem z cytryny, posiekanym szczypiorkiem, solą oraz cukrem. Sosem polać sałatkę.
Listy
Sałatka z rzodkiewek w sosie
by Bożena Sadłowska • • 0 Comments
Składniki: 4 pęczki rzodkiewek Sos: ćwierć szklanki oleju 5 łyżek sosu sojowego 2 ząbki czosnku pół łyżeczki posiekanego świeżego imbiru łyżeczka cukru sól Sposób wykonania: Rzodkiewki pokroić na plasterki. Następnie składniki podane na sos dokładnie ze sobą wymieszać i polać rzodkiewki.
Listy
Sałatka z ogórka, selera i jajka
by Urszula Kowalkowska • • 0 Comments
Składniki: ogórek sałatkowy mały seler jajo ugotowane na twardo ćwierć szklanki śmietany łyżka majonezu łyżeczka musztardy natka pietruszki pół łyżeczki cukru sól pieprz Sposób wykonania: Obranego ogórka pokroić w plasterki, selera zetrzeć na tarce a jajko pokroić na cząstki. Następnie śmietanę wymieszać z majonezem i musztardą. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Sosem polać…