Składniki: bakłażan 2 czerwone cebule 2 łyżki uprażonych pestek dyni kilka zielonych oliwek bez pestek 2 łyżki posiekanej rzeżuchy 3 łyżki oleju sok z cytryny cukier pieprz sól Sposób wykonania: Obranego bakłażana pokroić w kostkę, cebulę w krążki. Dodać jeszcze oliwki, pestki dyni i posiekaną rzeżuchę. Następnie sok z cytryny wymieszać z olejem, solą, pieprzem…
Tag: składniki
Listy
Sałatka z kapusty, jabłka i rodzynek
by Karolina Zarzecka • • 0 Comments
Składniki: średniej wielkości główka czerwonej kapusty cebula duże winne jabłko sok z połowy pomarańczy 2 łyżki rodzynek olej słonecznikowy cukier sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować cebule posiekać a obrane jabłko w kostkę. Następnie sok z pomarańczy wymieszać z olejem, solą oraz cukrem i polać sałatkę. Całość wymieszać i posypać jeszcze rodzynkami.
Listy
Sałatka z kapusty i jabłka w śmietanie
by Anna Sójka • • 0 Comments
Składniki: główka młodej kapusty szklanka śmietany jabłko mała cebulka natka pietruszki łyżka soku z cytryny cukier sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować a jabłko zetrzeć na tarce. Polać całość śmietaną i dodać jeszcze posiekaną cebulę i natkę pietruszki. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz cukrem.
Listy
Surówka z ogórków i cebuli
by Marta Krzywda • • 0 Comments
Składniki: 40 dag kwaszonych ogórków 10 dag cebuli 1-2 łyżki oleju łyżka zielonej pietruszki Sposób wykonania: Obrane ogórki pokroić na plasterki, cebulę posiekać. Całość skropić olejem i posypać posiekaną natką pietruszki.
Listy
Surówka z kiszonej kapusty z papryką
by Natalia Stanik • • 0 Comments
Składniki: 25 dag kiszonej kapusty strąk papryki świeżej lub konserwowej ogórek kiszony cebula łyżka oleju słonecznikowego cukier sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, paprykę pokroić w paski a ogórka w plasterki. Dodać jeszcze posiekaną cebule i całość dokładnie wymieszać. Skropić całość olejem i doprawić do smaku solą oraz cukrem.