Składniki: 25 dag twarogu łyżka bitej śmietany sól pieprz rzodkiewka 2 łyżki posiekaj natki pietruszki 2 łyżki posiekanego szczypiorku ząbek czosnku Sposób wykonania: Twaróg rozdrobnić widelcem po czym dodać do niego rzodkiewkę pokrojoną w kosteczkę, posiekany czosnek oraz posiekaną zieleninę. Całość dokładnie wymieszać pod koniec dodając jeszcze bitą śmietanę oraz sól i pieprz do smaku.
Tag: składniki
Listy
Farsz ze szpinaku do ziemniaków
by Lidia Pawluk • • 0 Comments
Składniki: 30 dag mrożonego szpinaku ząbek czosnku sól pieprz 2 łyżki gęstej śmietany 15 dag sera owczego Sposób wykonania: Szpinak wrzucić na gorąca patelnie po czym dodać do niego posiekany czosnek, pokrojony ser i śmietanę. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Chrzan łagodny
by Weronika • • 0 Comments
Listy
Chrzan królewski
by Weronika • • 0 Comments
Składniki: słoiczek chrzanu 2 winne jabłka 2 łyżeczki jogurtu naturalnego cukier Sposób wykonania: Obrane jabłka zetrzeć na tarce i dodać do chrzanu. Następnie dodać jeszcze jogurt i dokładnie wymieszać. Na koniec doprawić do smaku cukrem.
Listy
Surówka z kapusty z boczkiem
by Ola • • 0 Comments
Składniki: ½ główki kapusty 100 g wędzonego surowego boczku 2 łyżki oleju 1 łyżeczka kminku sól pieprz cukier ½ pęczka natki pietruszki Sposób wykonania: Kapustę poszatkować. Następnie boczek pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym oleju po czym wymieszać z kapustą. Doprawić do smaku kminkiem, solą, pieprzem oraz cukrem. Posypać posiekaną natką pietruszki.