Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: składniki

Farsz z twarożkiem do ziemniaków

Składniki: 25 dag twarogu łyżka bitej śmietany sól pieprz rzodkiewka 2 łyżki posiekaj natki pietruszki 2 łyżki posiekanego szczypiorku ząbek czosnku Sposób wykonania: Twaróg rozdrobnić widelcem po czym dodać do niego rzodkiewkę pokrojoną w kosteczkę, posiekany czosnek oraz posiekaną zieleninę. Całość dokładnie wymieszać pod koniec dodając jeszcze bitą śmietanę oraz sól i pieprz do smaku.

Surówka z kapusty z boczkiem

Składniki: ½ główki kapusty 100 g wędzonego surowego boczku 2 łyżki oleju 1 łyżeczka kminku sól pieprz cukier ½ pęczka natki pietruszki Sposób wykonania: Kapustę poszatkować. Następnie boczek pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym oleju po czym wymieszać z kapustą. Doprawić do smaku kminkiem, solą, pieprzem oraz cukrem. Posypać posiekaną natką pietruszki.