Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: składniki

Lodowe mleczko

Składniki: 2 dojrzałe banany 4 kulki lodów waniliowych pół litra mleka dowolne owoce do dekoracji Sposób wykonania: Umyte banany obrać, pokroić w plasterki, zmiksować z przegotowanym wystudzonym mlekiem. Do pucharków włożyć kulki lodów, zalać mlekiem i udekorować kawałkami owoców

Muszelki z grzybami i tuńczykiem

Składniki: 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju 2 kostki Bulionu Grzybowego sól 1 sos Italia sycylijski 1 puszka tuńczyka 250 g makaronu muszelki 200 g kurek Sposób wykonania: Makaron zalać wodą, wrzucić kostkę bulionową i ugotować. Następnie grzyby posiekać i przesmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać do nich posiekany czosnek oraz sos przygotowany według opisu…

Ogórki w musztardzie

Składniki: 1 l wody 2 szkl octu 2 łyżki soli ½ kg cukru 5 łyżek musztardy ziele angielskie pieprz liście laurowe Sposób wykonania: Do wody wrzucić wszystkie podane przyprawy. Doprowadzić do wrzenia i gotować około 5 minut. W między czasie ogórki włożyć do słoików i zalać je marynatą. Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować około 5…

Placki ziemniaczane Uli

Składniki: 1 kg ziemniaków 2-3 łyżki mąki 2 cebule 2 jaja świeżo zmielony pieprz sól olej Sposób wykonania: Obrane ziemianki zetrzeć na tarce. Następnie posiekać cebule i dodać ją razem z mąką do ziemniaków. Wbić jeszcze jajka i całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z powstałego ciasta smażyć placki na rozgrzanym oleju.

Pasta z twarożku i cebuli

Składniki: papryka cebula ½ pęczka natki pietruszki kostka twarożku odrobina majonezu słodka papryka w proszku Sposób wykonania: Twarożek rozdrobnić widelcem. Następnie paprykę pokroić w drobną kostkę, cebulę i natkę pietruszki posiekać. Dodać jeszcze majonez i całość dokładnie wymieszać aż powstanie konsystencja pasty. Doprawić szczyptą papryki w proszku.