Składniki: 1 małe opakowanie makaronu świderki 15 dkg twarogu 4 duże jabłka ¼ szklanki cukru 2 łyżki masła cukier waniliowy szczypta cynamonu otarta skórka z pomarańczy Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ósemki, podlać wodą i rozgotować. Dodać cukier i jeszcze moment poddusić, dodać…
Tag: sery
Listy
Makaron z białym serem i papryką
by Anna • • 0 Comments
Listy
Tosty z oscypkiem
by Olga Sikorska • • 0 Comments
Składniki: 4 kromki pieczywa tostowego 1 oscypek 4 łyżki żurawin 1 łyżka masła Sposób wykonania: Tosty posmarować masłem i posypać startym serem. Następnie rozsmarować na niuch żurawinę. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem pergaminowym i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 8 minut.
Listy
Jajka z rzeżuchą
by Alina • • 0 Comments
Składniki: 15 dag rzeżuchy 2 jajka 1/8 l majonezu Sposób wykonania: Rzeżuchę opłukać po czym drobno posiekać. Następnie jajka ugotowane na twardo pokroić w kostkę i wymieszać z rzeżuchą. Na konie polać majonezem.
Listy
Botwina z serem owczym
by Ela • • 0 Comments
Składniki: 500 g botwiny 1 pęczek cebulki 2 ząbki czosnku pieprz gałka muszkatołowa 250 g sera owczego Sposób wykonania: Botwinę gotować około 3 minut w osolonej wodzie po czym ja odcedzić i przelać zimną wodą. Następnie dodać do niej posiekany czosnek i cebule. Wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Na sam…

