Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: serowe

Camembert zapiekany z warzywami

Składniki: • 2 zielone lub żółte papryki • 4 pomidory • 20 dag fasoli konserwowej (może być konserwowa lub mrożona) • puszka kukurydzy • 2 serki camembert • 2 łyżki masła • natka pietruszki • sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte strąki papryki oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski, włożyć do rondelka ze stopionym masłem…

Rewelacyjna jajecznica na ostro (na kaca)

Wersja dla 2-3 osób: 0. Zrobić dzbanek herbaty z cukrem i cytryną. ——————————————— 1. Skroić 1 cebulkę na kosteczke 2. Skroic 3 plastry szynki na kosteczke 3. Skroic 2 plasty salami (koniecznie z zielonym pieprzem) na kosteczke 4. Nakroić drobno szczypiorku (wg uznania) 5. Pokroić na małe krążki jednego kabanosa 6. Do naczynia wlać 6…

Perduty w szarym lub białym sosie

Zagotować wodę z solą i paru łyżkami octu w płaskim rondelku, bić jajka i wpuszczać ostrożnie ze skorupek do wody; skoro białko po wierzchu się zetnie, wyjmować je ostrożnie łyżką durszlakową na półmisek. Jeżeli ich ma być więcej, drugi taż wbić i gotować. Poprzednio przygotować taki sos do nich: zasmażyć masła z mąką, rozprowadzić smakiem…

Jajka faszerowane pastą z makreli

Składniki: • 5 jajek • 3 ogórki korniszony • 1 mała makrela • 1/2 pęczka szczypiorku • 3 łyżki majonezu przyprawy: • sól, pieprz • suszona papryka Sposób przyrządzenia: Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić na pół i wydrążyć żółtka. Ogórki pokroić w kosteczkę. Szczypiorek drobno posiekać. Makrelę obrać z ości, dokładnie rozetrzeć…

Jajka faszerowane z sardynkami i kurczakiem

Składniki: • 12 jaj • 10 dag startego żółtego sera • 1/2 puszki sardynek • 10 dag gotowanego kurczaka • kawałek selera • mały słoik majonezu • 1/2 strąka dużej papryki • dymka • natka pietruszki • musztarda • sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupek, przepołowić wzdłuż i wyjąć żółtka.…