Składniki: 3 jajka 50 g groszku konserwowego łyżeczka masła natka pietruszki sól Sposób wykonania: Groszek odcedzić po czym wrzucić na patelnie rozgrzanym tłuszczem. Następnie na groszek wbić jajka, które oprószyć solą. Trzymać na ogniu do momentu, aż jajka się zetną. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Agnieszkę
Tag: serowe
Jajka
Jajka nadziewane śledziem z cebulką
by Marlena • • 0 Comments
Jajka
Sadzone jaja na kalafiorze
by Wioletta • • 0 Comments
Składniki: 3 jajka 80 g kalafiora łyżka masła natka pietruszki sól Sposób wykonania: Kalafiora podzielić na różyczki po czym zalać osoloną wodą i ugotować. Następnie przełożyć kalafiora na patelnie z rozgrzanym tłuszczem, wówczas wbić jajka. Oprószyć całość solą i trzymać na ogniu do ścięcia jaj ok. 3-5 minut. Przed podaniem posypać posiekaną natkę pietruszki. Przepis…
Jajka
Sadzone jajka z kabaczkami
by Laura • • 0 Comments
Składniki: 3 jajka 80 g kabaczków łyżka masła natka pietruszki Sposób wykonania: Kabaczki obrać po czym pokroić na plasterki, które podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Następie wbić jajka do kabaczków, oprószyć solą i trzymać na ogniu do ścięcia jaj ok. 3-5 minut. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Laura
Jajka
Omlet z karczochami
by Ewelina • • 0 Comments
Składniki: 8 małych karczochów sok z 1 cytryny 60 g mąki 120 ml oliwy 5 jajek sól pieprz Sposób wykonania: Karczochy oczyścić odcinając łodygę i twarde liście po czym zalać je wodą wymieszaną z sokiem z cytryny i odstawić na 15 minut. Po tym czasie odsączyć i pokroić na ćwiartki odcinając wąsy po czym obtoczyć…