Składniki: 1 szalotka 10 dag sera rokfor ½ szkl białego wina 1 szkl jogurtu naturalnego 1 łyżka masła szczypta pieprzu Sposób wykonania: Cebulę posiekać i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Następnie dodać pokruszony ser, wino oraz jogurt. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.
Tag: ser
Listy
Pasta z sera pleśniowego
by Karol Sobiecki • • 0 Comments
Składniki: 7dkg sera pleśniowego Paczka konopi 1 porcja tartego parmezanu Sposób wykonania: Ser lekko podgrzać w piekarniku aby się rozpuścił. Wówczas dodać do niego konopie i dokładnie wymieszać. Posypać startym parmezanem.
Listy
Pasta jajeczna Ewy
by Ewa Pikuła • • 0 Comments
Składniki: jajka gotowane majonez sól pieprz Sposób wykonania: Ugotowane i obrane jajka posiekać po czym dodać majonez i dokładnie wymieszać, Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Pasta z twarogu i migdałów
by Wanda Miłek • • 0 Comments
Składniki: 20 dag twarogu łyżka masła 3 łyżki posiekanych migdałów 4-5 ząbków czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Twaróg rozetrzeć razem z masłem i posiekanym czosnkiem. Następnie dodać jeszcze posiekane migdały. Wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Pasta z sera i pora
by Agata Wachowicz • • 0 Comments
Składniki: ser żółty por majonez Sposób wykonania: Ser razem z porem zemleć. Dodać jeszcze odrobinę majonezu i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.