Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: schabu

Tappanjaki – wieprzowe „frytki”

Składniki: 50 dkg schabu zielona cebulka 1 łyżka oleju 4 łyżki sosu sojowego 3 łyżki wódki czystej 1 łyżka oliwy 2 łyżki octu 5% 1 łyżka cukru 2 łyżki keczupu 1 łyżeczka zmielonej gorczycy 1 ząbek czosnku natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Marynata: Zmieszać 3 łyżki sosu sojowego, wódkę, oliwę, drobno pokrojoną zieloną cebulkę i cukier.…

Schab po tunezyjsku

Skład: kotlety schabowe, grube figi, tyle ile kotletów małe cebulki, ½ na kotlet ocet winny masło oliwa sól, pieprz Sposób wykonania: Figi pokroić na mniejsze kawałki, cebulę obrać i pokroić, kotlety przyprawić solą i pieprzem. Oliwę rozgrzać i obrumienić na niej kotlety. Do pozostałego po smażenia tłuszczu dodać masło, pokrajaną cebulę, zeszklić ją, dodać figi,…