Składniki:
- 30 dag sera twarogowego lub domowego twarogu z chudego mleka
- 2 pęczki rzodkiewek
- 2 łyżki posiekanego koperku
- szklanki kefiru dwudniowego
- sól
Składniki: 2 pęczki rzodkiewek sól do smaku 1/2 szklanki octu 4 łyżki cukru Sposób wykonania: Rzodkiewki pokroić na plasterki, które skropić octem. Następnie doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Składniki szklanka naturalnej maślanki ½ pęczka szczypiorku 4 rzodkiewki Sposób wykonania: Maślankę zmiksować razem ze szczypiorkiem i umytymi rzodkiewkami. Powstały napój przelać do szklanki.
Składniki: ½ kalafiora 1 pęczek rzodkiewek 1 łyżka majeranku 2 łyżki kwaśnej śmietany sól cukier sok z cytryny ½ pęczka koperku Sposób wykonania: Kalafiora podzielić na różyczki, które obgotować w osolonej wodzie. Następnie rzodkiewki pokroić na plasterki i dodać je do odcedzonego kalafiora. Dodać jeszcze majeranek, śmietanę i posiekany koperek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić…
Składniki: 10 dag fasolki szparagowej 1 mały kalafior sól 1 pęczek rzodkiewek 1 główka sałaty 1 /2 pęczka młodych marchewek 1 jabłko 2 ogórki kwaszone pieprz cukier kilka łyżek śmietany posiekany szczypiorek Sposób wykonania: Fasolę ugotować w osolonej wodzie po czym ją odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Kalafior podzielić na różyczki i również ugotować.…