Składniki:
- 30 dag sera twarogowego lub domowego twarogu z chudego mleka
- 2 pęczki rzodkiewek
- 2 łyżki posiekanego koperku
- szklanki kefiru dwudniowego
- sól
Składniki: 1 pęczek rzodkiewek 1 cebula 1 łyżka zielonej pietruszki ½ szklanki śmietany sok z połowy cytryny Sposób wykonania: Rzodkiewkę pokroić na plasterki, cebulę i natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i polać śmietaną. Doprawić do smaku sokiem z cytryny.
Składniki: pół główki sałaty 6 rzodkiewek młoda kalarepka sól 4 łyżki śmietany pieprz garść rzeżuchy Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki, rzodkiewki na plasterki a kalarepę zetrzeć na tarce. Polać śmietaną i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec posypać posiekaną rzeżuchą.
Składniki; 2 pęczki rzodkiewek sól 5 dag masła Sposób wykonania: Rzodkiewki pokroić w plasterki, które skropić roztopionym masłem i oprószyć solą.
Składniki: 50 g ziemniaków 2 pęczki rzodkiewek 1 pęczek rzeżuchy 2 łyżki octu balsamicznego sok z 1 cytryny 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka kminku sól pieprz cukier Sposób wykonania: Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę, rzodkiewkę pokroić w plasterki a rzeżuchę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie ocet wymieszać z sokiem z cytryny, musztardą oraz…