Składniki:
- 6 jaj
- 1 zielona papryka
- pęczek rzodkiewek
- 1 cebula
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 10 dag gęstej śmietany
- 10 dag jogurtu
- łyżka oleju
- łyżka musztardy
- łyżka soku z cytryny
Składniki: 1 główka sałaty kruchej 1 ogórek 1 pomidor 1 pęczek rzodkiewek 1 pęczek szczypiorku 2 jajka 100 ml śmietany 22% sól pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym pokroić je w kostkę. Obrany pomidor pokroić w kostkę a ogórki w plasterki. Rzodkiewki również pokroić w plasterki a sałatę porwać na mniejsze kawałki.…
Składniki: 20 dag rzodkiewki 1/8 l śmietany 2 jajka ugotowane na twardo 1 łyżka posiekanego koperku sól Sposób wykonania: Oczyszczane rzodkiewki zetrzeć na tarce. Następnie jajka posiekać i dodać do rzodkiewki. Polać całość majonezem i posypać posiekanym koperkiem. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą.
Składniki: rzodkiewka 1 pęczek szczypior 1 pęczek natka pietruszki 1 pęczek śmietana 1 op małe sól 1 szczypta do smaku sok z cytryny Sposób wykonania: Rzodkiewkę, szczypiorek myjemy, kroimy dodajemy pietruszkę. Mieszamy rzodkiewkę dodajemy sól i śmietanę. Na koniec dodajemy sok z cytryny do smaku, mieszamy. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Monika Struk…