Składniki:
- 2 pęczki rzodkiewek
- opakowanie serka homogenizowanego
- 10 dag bryndzy
- po 1 łyżce natki pietruszki, szczypiorku i koperku
- sól
Składniki: zielony ogórek opakowanie białego serka z czosnkiem szklanka jogurtu śmietanowego pęczek rzodkiewek sól pieprz Sposób wykonania: Ogórek obrać i zmiksować z dodatkiem serka. Następnie dodać jeszcze jogurt oraz rzodkiewki starte na tarce. Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: pół główki sałaty 6 rzodkiewek młoda kalarepka sól 4 łyżki śmietany pieprz garść rzeżuchy Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki, rzodkiewki pokroić w plasterki a obraną kalarepkę w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie śmietanę wymieszać z posiekaną rzeżuchą, doprawić do smaku solą ora pieprzem i polać sałatkę. Całość jeszcze raz przemieszać.
Składniki: 8 jajek 2 ogórki konserwowe 1 pęczek rzodkiewek 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz sok z cytryny pęczek szczypiorku Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i pokroić w kostkę. Natomiast rzodkiewki i ogórki pokroić na półpalsterki i dodać do jajka. Następnie majonez wymieszać z…