Składniki: puszka tuńczyka puszka kukurydzy konserwowej 4 jaja 3 ogórki konserwowe ząbek czosnku majonez sól pieprz Sposób wykonania: Tuńczyka wyjąć z puszki, rozgnieść widelcem, wymieszać z osączoną kukurydzą, jajami ugotowanymi na twardo i pokrojonymi w kostkę, drobno pokrojonym ogórkiem konserwowym i zmiażdżonym czosnkiem. Doprawić solą, pieprzem i majonezem.
Tag: ryby
Listy
Pasta z tuńczyka i selera
by Teresa Kupka • • 0 Comments
Listy
Sałatka z jajek i tuńczyka
by Oliwia Brzoza • • 0 Comments
Składniki: 6 jajek 3 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 duża cebula sól 20 dag żółtego sera puszka kukurydzy 8 łyżek majonezu Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i pokroić w kostkę. Następnie tuńczyka rozdrobnić widelcem. Natomiast cebulę posiekać, ser zetrzeć na tarce a kukurydze odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać…
Listy
Pasta ze szprotek
by Sabina Palka • • 0 Comments
Składniki: 100 g wędzonych szprotek 100 g sera topionego o smaku śmietankowym mała cebula pęczek szczypiorku sok z małej cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Szprotki rozetrzeć razem z serkiem topionym. Następnie dodać posiekaną cebulę i szczypiorek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
Listy
Pasta z makreli z jajkiem
by Asia Staśkiewicz • • 0 Comments
Składniki: 1 duża makrela wędzona 1 cebula 2 jajka ugotowane na twardo 2 -3 ogórki kiszone majonez sól, pieprz Sposób wykonania; Mięso makreli rozdrobnić widelcem. Następnie cebulę posiekać a jajko i ogórki drobno pokroić i dodać do ryby. Dodać jeszcze majonez i całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

