Skład: filety z halibuta masła olej śmietana tarty chrzanu migdały – płatki cytryna natka sól, pieprz Sposób przygotowania: Filety starannie umyć, osuszyć, skropić cytryną i przyprawić.Rybę usmażyć na oleju z dodatkiem masła na zloty kolor, podlać odrobiną wody. Filety dusić pod przykryciem około 20 minut. W tym czasie śmietanę wymieszać z pozostałymi składnikami, sos schłodzić.…
Tag: ryby morskie
Halibut
Halibut
by tinca • • 1 Comment
Szanowni Czytelnicy. Oferta w naszych sklepach ze stoiskami rybnymi jest coraz bogatsza. Oferują one szeroki asortyment ryb o wyglądzie i nazwach częstokroć bardzo egzotycznych. Przeciętny zjadacz karpi czuję się więc nieco zagubiony, a personel stoiska nie potrafi niestety nic powiedzieć na temat oferty. A więc musimy polegać na wzajemnej informacji. Halibut zamieszkuje morza o niskiej…