Składniki: 1/2 kg szparagów sól cukier 1 mała puszka zielonego groszku kilka łyżek majonezu pieprz sok z cytryny 1 jajo (ugotowane na twardo) 1 duży pomidor Sposób wykonania: Szparagi ugotować w osolonej wodzie, groszek odcedzić z zalewy a jajko i pomidory pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie doprawić do smaku solą, cukrem,…
Tag: przepisy na surówkę
Listy
Sałatka ze szparagów i cebulki
by Karolina Szpak • • 0 Comments
Składniki: 1 /2 kg szparagów sól cukier 1 cebula 2-3 łyżki oleju 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki musztardy 1 jajo (ugotowane na twardo) posiekana natka pietruszki lub rzeżucha Sposób wykonania: Szparagi obwiązać nitką i ugotować stawiając na pionowo w garnku z osoloną wodą. Następnie odcedzić, pokroić na mniejsze kawałki, usuwając zdrewniałe końce. Dodać…
Listy
Sałatka z soi, jabłka i ogórka
by Tomek Iwaniuk • • 0 Comments
Składniki: 1 1/2 szklanki soi sól 2 jaja (ugotowane na twardo) 2 cebule 1 jabłko 1 ogórek kwaszony kilka grzybków marynowanych posiekana zielenina (natka pietruszki, szczy¬piorek) cukier pieprz 1/2 szklanki majonezu 1 łyżeczka musztardy Sposób wykonania: Soję moczyć przez 3 godziny po czym ugotować w osolonej wodzie. Następnie jajka pokroić na cząstki, cebulę posiekać, jabłko…
Listy
Sałatka jarzynowa Beaty
by Beata • • 0 Comments
Składniki: 2 ogórki 2 pomidory 1 pęczek rzodkiewek 4 młode cebulki ze szczypiorem 4 parówki 2 łyżeczki musztardy 4 łyżki oleju 1-2 łyżki ketchupu sól pieprz cukier kilka liści sałaty natka pietruszki Sposób wykonania: Ogórki, rzodkiewki i parówki pokroić w plasterki, pomidory w kostkę a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie musztardę wmieszać…
Listy
Sałatka z selerów bulwiastych z zielonym groszkiem
by Kinga Woźna • • 0 Comments
Składniki: 40 dag selerów bulwiastych sól 1 szklanka zielonego groszku z puszki cukier sok z cytryny 3-4 łyżki oleju posiekana natka pietruszki Sposób wykonania: Seler zetrzeć na tarce, groszek odcedzić z zalewy. Całość skropić olejem i doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny. Posypać całość natką pietruszki.