Składniki: 40 dag winogron 2 kubeczki serka homogenizowanego 2 szklanki jogurtu 3 jabłka 2 łyżki cukru sok z cytryny Sposób wykonania: Winogrona umyć i przełożyć do salaterki, dodać pokrojone w kostkę jabłka. Serek roztrzepać z jogurtem, sokiem z cytryny i cukrem. Sosem polać owoce.
Tag: przepisy na każdą okazję
Listy
Surówka z winogron z bitą śmietanką
by Krzysiek Zapała • • 0 Comments
Składniki: 25 dag winogron 1 szklanka śmietanki 3 łyżki cukru pudru drobne biszkopty Sposób wykonania: Winogrona umyć i przełożyć do pucharków. Następnie śmietankę ubić razem z cukrem i polać nią owoce. Na koniec posypać pokruszonymi biszkoptami.
Listy
Sałatka z jabłkiem i ryżem
by Sylwia Kraska • • 0 Comments
Składniki: 1 szklanka ryżu sól 2 jabłka 3/4 szklanki majonezu 1 łyżka śmietany 1 łyżka octu winnego curry Sposób wykonania: Ryż ugotować według opisu na opakowaniu. Obrane jabłka pokroić w kostkę i dodać do ryżu. Następnie majonez wymieszać ze śmietaną i octem winnym. Doprawić do smaku curry i polać sosem sałatkę.
Listy
Bardzo kwaśna sałatka
by Aneta Jończyk • • 0 Comments
Składniki: 1 grejpfrut 1 cytryna 1 /3 szklanki cukru pudru Sposób wykonania: Obranego grejpfruta i cytrynę podzielić na cząstki. Wrzucić do salaterki i posypać cukrem pudrem.
Listy
Surówka z truskawek w syropie
by Alina Sułkowska • • 0 Comments
Składniki: 40 dag truskawek 1 szklanka wody 3 łyżki cukru Sposób wykonania: Wodę zagotować z dodatkiem cukru aż powstanie gesty syrop, wówczas na chwilę wrzucić do niego truskawki.