Składniki:
- 20 dag owoców (maliny, poziomki, truskawki, jabłka)
- 1 serek homogenizowany
- 1/4 szklanki cukru
Składniki: 50 dag ulubionych owoców 1/2 szklanki cukru pudru sok z 1/2 cytryny 1/2 szklanki śmietanki Sposób wykonania: Swoje ulubione owoce pokroić na mniejsze kawałki, które skropić sokiem z cytryny. Następnie cukier ubić razem ze śmietanką i polać owoce.
Składniki: 40 dag owoców (maliny, poziomki, truskawki) 3 białka 4 łyżki cukru kilka biszkoptów Sposób wykonania: Owoce umyć i przełożyć do salaterki. Białka ubić z cukrem i polać owoce. Udekorować biszkoptami.
Składniki: 20 dag zielonych winogron 20 dag śliwek 1 cebula 20 dag sera Goudy sos: 4 łyżki oleju sok z cytryny cukier sól pieprz Sposób wykonania: Winogrona i śliwki przekroić na połówki, cebulę posiekać a ser pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie składniki podane na sos połączyć i polać nim sałatkę.