
Składniki:
- łyżka gęstego jogurtu
- łyżka koncentratu pomidorowego
- 6 łyżek majonezu
- 2 strąki czerwonej papryki
- bazylia
- sól
- pieprz

Składniki: 15 truskawek 2 łodygi selera naciowego melon miodowy sok z cytryny łyżka miodu sól Sposób wykonania; Umyte truskawki obrać z szypułek i przekroić wzdłuż na połówki. Następnie obranego selera pokroić w słupki a melona w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do salaterki i wymieszać. Następnie miód wymieszać z sokiem z cytryny. Doprawić do smaku solą…
Składniki: 4 dojrzałe pomarańcze 1 ananas 1 papaja 4 banany 2 szklanki soku z pomarańczy miód do smaku bita śmietana Sposób wykonania: Owoce umyć, osuszyć. Obrać. Pomarańcze, ananas i papaję pokroić w kostkę, banana w plastry. Sok z pomarańczy wymieszać z miodem. W salaterce wymieszać owoce, dodać sok z miodem, odstawić na 1 godzinę do…
Składniki: 2 dorodne, dojrzałe pomarańcze 3 łyżki płynnego miodu 1 łyżeczka mielonego cynamonu listki świeżej mięty Sposób wykonania: Owoce umyć i osuszyć. Używając ostrego noża obrać ze skóry ścinając ją wraz z albedo. Miąższ pokroić w plastry o grubości około 5 mm. Plastry pomarańczy ułożyć na półmisku, polać miodem, oprószyć cynamonem. Całość obsypać podartymi na…
Składniki: 75 dkg miąższu z pomolo (pozbawionego błon) 25 dkg cukru 125 ml wody 50 ml czerwonego, słodkiego wina Sposób wykonania: W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę wymieszaną z cukrem, dodać posiekany nożem miąższ pomolo i wino, wymieszać. Używając blendera zmiksować drobno schłodzoną mieszankę owocu z syropem i winem. Mieszankę przelać do szklanego naczynia i…