Składniki: 20 ml absyntu 10 ml ginu 10 ml wytrawnego wermutu 10 ml soku z cytryny 15 ml syropu z granatów Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki.
Tag: przepis
Listy
Klasyczny Raki
by Birbant • • 0 Comments
Składniki: 50 ml absyntu Raki 100 ml wody Sposób przyrządzenia: W szklance delikatnie wymieszać alkohol i wodę, dodać lód.
Listy
Klasyczny Pernod
by Birbant • • 0 Comments
Składniki: 50 ml absyntu Pernod 100 ml wody Sposób przyrządzenia: W szklance delikatnie wymieszać alkohol i wodę, dodać lód.
Listy
Koktajl pomarańczowo-grejpfrutowy z grenadyną
by Izabella Buła • • 0 Comments
Składniki: 150 ml soku pomarańczowego 20 ml soku grejpfrutowego 10 ml soku cytrynowego 10 ml grenadyny Sposób wykonania: Grenadynę wlać na dno wysokiej szklanki koktajlowej. Sok pomarańczowy wymieszać z grejpfrutowym i cytrynowym. Przelać do szklanki z grenadyną.
Listy
Bananowy koktajl z grenadyną
by Kazia Raczek • • 0 Comments
Składniki: 40 ml śmietanki 20 ml soku bananowego 10 ml grenadyny Sposób wykonania; Grenadynę wlać na dno wysokiej szklanki koktajlowej. Następnie śmietankę wymieszać z sokiem bananowym w shakerze. Przelać do szklanki z grenadyną.