
Składniki:
- ½ kg truskawek, oczyszczonych i przekrojonych na pół
- 330 ml jogurtu waniliowego
- 2 łyżki stołowe miodu
- 3 kawałki lodu

Składniki: 1 pęczek trybuli dwa liście szczawiu 15 dag soku selerowego sok cytrynowy 15 dag kwaśnego mleka sól pieprz Sposób wykonania: Trybule i szczaw posiekać po czym dodać je do kwaśnego mleka. Wlać jeszcze sok z selera i sok z cytryny do smaku. Całość dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: 1 ½ szklanki cukru 1 pomarańcza 5 l wody 25 dag marchewki 2 łyżeczki kwasku cytrynowego Sposób wykonania: Wodę doprowadzić do wrzenia po czym wsypać cukier i dokładnie wymieszać aby się rozpuścił. Wówczas zdjąć z ognia, dodać sok wyciśnięty z pomarańczy oraz sok z marchwi. Doprawić do smaku kwaskiem cytrynowym. Dokładnie wymieszać.
Składniki: 50 ml winiaku sok z cytryny 3 łyżeczki cukru 1 goździk szczypta cynamonu 150 ml wody Sposób wykonania: Sok z cytryny wymieszać z cukrem aby się rozpuścił. Wówczas dodać goździk oraz cynamon i zalać całość wodą. Doprowadzić do wrzenia po czym dodać alkohol. Dokładnie wymieszać. Podawać gorący.
Składniki: 1 l jasnego piwa cynamon 3 żółtka 2 łyżki cukru goździki Sposób wykonania: Do piwa wrzucić cynamon oraz goździki i doprowadzić do wrzenia, wówczas szybko zdjąć z ognia. Natomiast żółtka utrzeć z dodatkiem cukru po czym nie przerywając mieszania wlewać stopniowo gorące piwo. Całość ubić aby się spieniło. Podawać gorące.