Składniki: • 25 dag łopatki, • 0,5 kg piersi z kurczaka, • 10 dag marchwi; • 10 dag selera; • 10 dag pietruszki; • por; • 10 dag pieczarek; • dwa pomidory; • duża cebula; • 10 dag kalafiora; • ziemniak; • papryka Sposób przyrządzenia: Mięso kroimy w paski i smażymy na małej ilości tłuszczu.…
Tag: przepis na zupę
Zupy
Barszcz wołyński
by trunksql • • 0 Comments
Składniki: • 1/2 kg mięsa wołowego lub kiełbasy, • 1/2 kg małych buraków ugotowanych poprzedniego dnia w skórkach, • 1 szklanka ugotowanej fasoli, • włoszczyzna z kapustą, • 4 ziemniaki, • sól, pieprz, • listek laurowy, • 1/2 szklanki śmietany, • zielenina Sposób przyrządzenia: Ugotować poprzedniego dnia mięso, wyjąć z wywaru, obrać z kości, pokroić…
Zupy
Barszcz staropolski
by trunksql • • 0 Comments
Zupy
Barszcz małopolski
by trunksql • • 0 Comments
Składniki: • 2 l wywaru z kości i warzyw, • 20 dag wołowiny bez kości, • 40 dag buraków, • 150 ml śmietany, • 20 dag białej kapusty, • 2 dag suszonych grzybów, • 2 dag mąki, • 5 dag fasoli perłowej, • 4 dag ketchupu, • sól, pieprz, • liść laurowy, • ziele angielskie…
Zupy
Biała zupa
by trunksql • • 0 Comments
Składniki: • 0,5 kg. mięsa mielonego, • marchew, • cebula, • liść laurowy, ziele angielskie, • jajko, • namoczone pół bułki, • śmietana, • mąka, woda, • sól, pieprz, jarzynka, • pietruszka, koper, Sposób przyrządzenia: Z mięsa, bułki, jajka, przypraw i cebuli w kostkę wyrabiamy "ciasto" Gotujemy wywar, marchew startą na wiórki, liść laurowy, ziele…

