Składniki: ½ kg kwaszonej kapusty 1 marchewka 1-2 cebule 3-4 łyżki oleju cukier do smaku Sposób wykonania: Kapustę poszatkować. Obraną marchew zetrzeć na tarce a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Polać olejem i doprawić do smaku cukrem.
Tag: przepis na surówkę
Listy
Surówka z kalarepy z chrzanem
by Julia Bączek • • 0 Comments
Składniki: 3-4 kalarepy 1 łyżka tartego chrzanu 2-3 łyżki śmietany sól cukier Sposób wykonania: Kalarepę zetrzeć na tarce. Dodać do niej chrzan oraz śmietanę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Listy
Surówka z selerów i jabłek
by Łucja Moskwa • • 0 Comments
Składniki: 400 g selerów 2 jabłka 1 łyżeczka rodzynek sok z cytryny 3 łyżki śmietany cukier sól Sposób wykonania: Obrane selery i jabłka zetrzeć na tarce. Dodać rodzynki oraz śmietanę. Doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.
Listy
Sałatka z czerwonej kapusty i fasoli
by Halina Szczotka • • 0 Comments
Składniki: ½ kg czerwonej kapusty 10 dag perłowej fasoli 1-2 duże jabłka 1 duża cebula 3-4 łyżki olej ¼ łyżeczki kwasku cytrynowego sól cukier Sposób wykonania: Kapustę poszatkować. Następnie wcześniej namoczoną w wodzie fasolę również ugotować. Jabłka pokroić w kostkę, cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Skropić całość olejem i doprawić do smaku solą,…
Listy
Sałatka ze świeżych grzybów ze śmietaną
by Maria Olender • • 0 Comments
Składniki: 1 kg świeżych grzybów szklanka śmietany 1 cebula sól pieprz cukier sok cytrynowy Sposób wykonania: Grzyby ugotować w osolonej wodzie po czym pokroić je na mniejsze kawałki. Dodać posiekaną cebulę i zalać całość śmietaną. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.