Składniki:
- 5 dag chudego sera twarogowego
- 1/2 szklanki maślanki
- 5 łyżek posiekanego szczypiorku
- sól
Składniki: 5 dag chudego sera twarogowego 1/2 szklanki maślanki 5 łyżek posiekanego koperku sól Sposób wykonania: Ser rozetrzeć widelcem i wymieszać z maślanką. Następnie dodać posiekany koperek i doprawić do smaku solą.
Składniki: 5 dag chudego sera twarogowego 1/2 szklanki kefiru 5 łyżek umytych, drobno posiekanych ziół (szałwia, pietruszka, estragon, bazylia) sól pieprz ząbek czosnku Sposób wykonania: Ser rozetrzeć widelcem. Dodać do niego kefir, posiewny czosnek oraz zioła. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: 1/2 szklanki jogurtu 5 łyżek świeżych listków bazylii i oregano 1 łyżka soku cytrynowego sól przyprawa curry 2 ząbki czosnku Sposób wykonania: Zioła posiekać i wymieszać z jogurtem. Dodać jeszcze sok z cytryny, curry, sól oraz posiekany czosnek. Całość dokładnie wymieszać.
Składniki: 4-6 ząbków czosnku 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy sok z cytryny lub ocet (6%) rozcieńczony z wodą Sposób wykonania: Posikany czosnek rozetrzeć z solą. Następnie dodać oliwę oraz sok z cytryny i dokładnie wymieszać.