Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przegryzki

Tosty z szynką i ananasem

Składniki: 4 kromki pieczywa tostowego 1 łyżka masła 150 g chudej szynki 4 krążki  ananasa 4 plasterki żółtego sera ½ łyżeczki curry sól pieprz Sposób wykonania: Tosty posmarować masłem i ułożyć na blasze. Na chlebie położyć jeszcze po plasterki szynki i kawałek ananasa. Posypać całość solą, pieprzem oraz curry. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200…

Tosty z oscypkiem

Składniki: 4 kromki pieczywa tostowego 1 oscypek 4 łyżki żurawin 1 łyżka masła Sposób wykonania: Tosty posmarować  masłem i posypać startym serem. Następnie rozsmarować  na niuch żurawinę. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem pergaminowym i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 8 minut.

Szybkie koreczki

Składniki: 30 dag żółtego sera 20 dag szynki w kawałku ( nie w plasterkach) słoiczek oliwek 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 3 ogórki kiszone 2 długie kabanosy + wykałaczki (jedna paczuszka) Sposób przygotowania: Kabanosy kroimy na małe kawałeczki, szynkę w kosteczkę. Ser żółty i ogórki również w małe kosteczki. Paprykę na mniejsze cząstki. Wszystkie…

Pasta do chleba z orzechami i serem

Składniki: 15 dkg białego sera 20 dkg sera rokpol ½ szklanki kwaśnej śmietany ½ szklanki posiekanych orzechów nerkowca pęczek posiekanego zielonego koperku ½ szklanki posiekanych suszonych pomidorów sól, biały pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: W miseczce połączyć ser biały i rokpol, ugnieść z dodatkiem kwaśnej śmietany, dodać pozostałe składniki i doprawić do smaku solą i…

Pasta z kaparami i wędzoną rybą

Składniki: 2 średnie ugotowane ziemniaki ½ szklanki posiekanych korniszonów 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka przyprawy curry 2 łyżki kaparów 1 posiekana czerwona papryka 1 oczyszczona wędzona makrela sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ziemniaki rozgnieść z majonezem i przyprawą curry, dodać posiekane korniszony, kapary, czerwoną paprykę i posiekaną makrelę. Doprawić do smaku solą i dużą…