Składniki:
-
- 4 filety z pangi po 20 dkg każdy
- 1 łyżka oliwy
- 1 pokrojona w drobną kostkę cebula
- 40 dkg pomidorów piure
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- 1 łyżka sosu sojowego
- szczypta suszonego tymianku
Składniki: 4 łyżki majonezu łyżka koncentratu pomidorowego sok z cytryny sól pieprz cukier Sposób wykonania: Majonez wymieszać z koncentratem pomidorowym. Następnie doprawić do smaku solą, cukrem oraz pieprzem.
Składniki: 1/2 szklanki przecieru pomidorowego 10 dag cebuli 1 łyżka posiekanego rozmarynu 1/2 łyżki soku cytrynowego sól czosnkowa pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać i dodać do przecieru pomidorowego razem z rozmarynem. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
Składniki: 4 pomidory 1 cebula 1 ząbek czosnku bazylia kolendra sól pieprz odrobina oleju Sposób wykonania: Pomidory pokroić w drobną kostkę a czosnek i cebulę posiekać, razem wymieszać. Następnie dodać posiekane zioła, odrobinę oleju i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.