Składniki 0,75 l czerwonego półwytrawnego wina 0,25 l rumu 3 łyżki miodu Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić na mniejsze kawałki, pomarańcze również obrać i podzielić na cząstki. Następnie wlać jeszcze wino oraz rum. Całość podgrzać po czym odstawić na 10 minut. Po tym czasie posłodzić jeszcze miodem.
Tag: półwytrawne wino
Wołowina
Polędwica wołowa duszona w winie
by Kinga Woźniak • • 0 Comments
Składniki: 1,5 kg polędwicy wołowej 100 g słoniny 1-2 łyżki masła ocet sól Sos: 1 szkl. czerwonego półwytrawnego wina 1-2 łyżeczki cukru ½ łyżki maki sól ocet Sposób wykonania: Cukier skaremelizować po czym rozprowadzić go 2 łyżkami wody, wówczas doprowadzić całość do zagotowania. Następnie dodać mąką, dokładnie wymieszać i dodać jeszcze na koniec szklankę wina,…