Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: półmięsne

Meduzy z parówek

Składniki: 5 parówek 15 pieczarek 1 cebula starty ser 1 papryczka chilli sól pieprz Sposób przyrządzenia: Parówki cienkie długie przekroić z dwóch końców na krzyż dosyć głęboko. Smażyć aż się zarumienią. Pieczarki obrać, cebulę również cebule pokroić bardzo drobno. Pieczarki w dużą kostkę. Podsmażamy cebulę, aż się zeszkli. Dodać do niej pieczarki. Po10 minutach dodać…

Leniwe gołąbki

Składniki: 50 dkg mielonego mięsa mieszanego ½ główki kapusty ¾ szklanki ryżu 1 marchewka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka pasty pomidorowej bulion drobiowy 1 łyżka masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kapustę pokroić niezbyt drobno. W dużym rondlu zalać kapustę wodą, doprowadzić do wrzenia, gotować 2 do 3 minut odcedzić. Zabieg ten pomoże pozbyć…

Ziemniaki faszerowane

Składniki: 8 dużych ziemniaków 1 cebula dymka 4 pomidory 10 dkg szynki 20 dkg sera parmezan 1 jajko 2 łyżki masła 2 łyżki tartej bułki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wymyte dokładnie ziemniaki zalać zimną, posoloną wodą, gotować 10 minut, schłodzić. Nożem ściąć wierzchołek ziemniaka i używając łyżeczki ostrożnie wydrążyć jego wnętrze, oprószyć wewnątrz solą i…

Fasolka szparagowa z mięsem w pomidorowym sosie

Składniki: 50 dkg fasolki szparagowej 25 dkg  pokrojonej w kostkę wołowiny 1 cebula pokrojona w kostkę 2 obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory 2 łyżki pasty pomidorowej 2 łyżki masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać masło, dodać wołowinę, lekko zrumienić. Dodać cebulę, dusić mieszając 3 minuty, dodać pastę pomidorową i mieszając dusić…

Papryka nadziewana farszem z awokado i mięsem

Składniki: 50 dkg wołowiny lub mięsa drobiowego 5 owoców awokado 10 opieczonych w piekarniku papryk ½ szklanki ugotowanego ryżu 1 szklanka tartego żółtego sera 1 szklanka sosu pomidorowego 1 pokrojona w kostkę cebula oregano sól, pieprz, papryka do smaku Sposób przyrządzenia: Miąższ owoców zmiksować, wymieszać z pokrojonym drobno lub zmielonym upieczonym mięsem. Dodać przyprawy do…