Składniki:
- 50 dag polewy kakaowej
- 50 dag wyłuskanych orzechów
Składniki: 3 batony snikers 2/3 szkl. mleka skondensowanego łyżka kakao ½ łyżeczki aromatu rumowego Sposób wykonania: Mleko zagotować z dodatkiem kakao oraz pokruszonymi batonami. Trzymać na ogniu, aż masa stanie się gładka Doprawić ją do smaku aromatem rumowym i alkoholem.
Składniki: 1 szkl. truskawek 1 ½ szkl. polewy ½ szkl. truskawek konserwowych, bez dodatku cukru 4 truskawki całe mięta Sposób wykonania: Truskawki przeciąć wzdłuż na pół i każdą wrzucić do małej miseczki. Następnie polewę wymieszać z truskawkami konserwowymi po czym rozłożyć masę na truskawkach. Udekorować jeszcze listkami mięty.
Składniki: ½ ananasa 3 łyżki ciemnego rumu 1 łyżka brązowego cukru 1 szkl. polewy ¼ szkl. wiórków kokosowych Sposób wykonania: Ananasa obrać i pokroić w plastry, które smarujemy rumem z obu stron i posypujemy cukrem. Kładziemy ananasa na rozgrzanym ruszcie posmarowanym tłuszczem pod przykryciem około 10 minut. Po upieczeniu polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.