Porcjowanie indyka, który jest gorący jest bardzo trudne, dlatego zdarza się pewna nieprawidłowość – bywa tak ze drób jest porcjowany po wystygnięciu a następnie jest odgrzewany. Jest to nieprawidłowość, ponieważ mięso po powtórnym podgrzaniu traci swoje walory smakowe i aromatyczne. Oto jak w prosty sposób podzielić gorącą tuszkę indyka. Potrzebny nam będzie odpowiedni nóż i…
Tag: podział
Kurczak
Rozbieramy tuszkę kurczaka krok po kroku
by mariola • • 1 Comment
Podzielenie tuszki kurczaka wyda się osobom obytym w kuchni czymś prozaicznie prostym. Jednak są osoby stawiające w kuchni pierwsze kroki. Do nich właśnie ta informacja jest kierowana. Przydatne do rozbioru, nożyce do drobiu, nóż do filetowania, deska ceramiczna lub plastikowa Zaczynamy od odcięcia udek od korpusu. Udko odciągnąć, ostrym nożem przeciąć skórę i mięśnie. Po…