Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: piwo

Piwo z miętą

Składniki: 1 butelka jasnego piwa 5-6 świeżych listków mięty 1/2 łyżeczki cukru Sposób wykonania: Do piwa dodać listki mięty oraz cukier. Całość wymieszać i przelać do naczynia, szczelnie zamknąć i postawić w lodówce na najniższej półce około 30 minut. Podawać dobrze schłodzone.

Piwo z kieliszkiem wódki

Składniki: 1 szklanka jasnego piwa 2 łyżki miodu 1/2  łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 kieliszek whisky lub wódki szczypta mielonego cynamonu Sposób wykonania: Do piwa dodać miód oraz cynamon po czym razem zagrzać. Następnie dodać mąkę wymieszaną  odrobiną piwa. Trzymać jeszcze na chwilę na ogniu po czym zdjąć i ostudzić i wymieszać z wódką

Piwo z pomarańczą

Składniki: 1 łyżeczka soku z pomarańczy szczypta gałki muszkatołowej 1 butelka  jasnego piwa 1 1/2 kieliszka winiaku 1 łyżeczka cukru pudru Sposób wykonania: Sok z pomarańczy  wymieszać z winiakiem i cukrem. Przełożyć do szklanek i uzupełnić piwem. Przed podaniem posypać gałką muszkatołową.