Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pierś kurczaka

Potrawka z kurczaka Edyty

  Składniki: podwójna pierś z kurczaka słoik korniszonów 2 kolorowe papryki 2-3 średnie cebule puszka kukurydzy olej,pieprz,wegeta,papryka ostra i słodka sos chilli,koncentrat pomidorowy Sposób wykonania: Pierś pokroić na kawałki 1,5 cm i dusić na oleju, dodać pokrojone w kostkę korniszony, świeżą paprykę i cebulę, zalać wodą tak żeby wszystko było zakryte, dodać kukurydzę, doprawić pieprzem,…

Pierś kurczaka w migdałowej panierce

Składniki: 1 pierś z kurczaka 10 dag płatków migdałowych 1 łyżka masła 1 cytryna mąka 1 jajko sól pieprz Sposób wykonania: Filety pokroić na mniejsze kawałki,  skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie oprószyć je mąką, obtoczyć w roztrzepanym jajku a na koniec w płatkach migdałowych. Usmażyć na rozgrzanym maśle na złoty…

Kurczak w ziołach pieczony w rękawie

Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 2 łyżeczki ziół do drobiu 1/3 szkl. wody 2 łyżeczki  ziół prowansalskich Sposób przyrządzenia Pierś pokroić na kawałki. Posypać ziołami, wymieszać i odstawić na godzinę. Ułożyć w rękawie do pieczenia i zalać zimną wodą. Piec w piekarniku ok 30 minut w temp. 200 stopni. Przepis na konkurs Godin nadesłany…

Sałatka z jajek, pomidorów i kurczaka

Składniki: 2 jajka ugotowane na twardo sałata rzymska 2 pomidory pieczona pierś kurczaka ½ serka camembert sól pieprz 2 łyżki oliwy łyżka soku z cytryny Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki, jajka pokroić na cząstki, pomidory, piersi i ser w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Skropić oliwą oraz sokiem z cytryny. Doprawić do…

Sałatka ryżowa z kukurydzą

Składniki: 3 torebki ryżu 1 pierś z kurczaka puszka kukurydzy ogórek kiszony świeży ogórek 1 por majonez sól pieprz Sposób wykonania: Ryż ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie kurczaka również ugotować po czym go odcedzić i pokroić w kostkę. Następnie ogórki pokroić w kostkę, por a wyrazki a kukurydze odsączyć z zalewy. Całość…