Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pieczywo

Pasta z żółtego i białego sera Iwony

Składniki: 10 dkg białego sera 10 dkg żółtego sera 2 łyżki  oleju sojowego ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki 2 łyżeczki keczupu Sposób przyrządzenia: Biały ser i żółty ser  zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać  olej i posiekaną  zieloną natkę pietruszki, dokładnie wymieszać na jednolitą  masę. Jedną połowę masy wymieszać z keczupem, dla uzyskania…

Pasta z jajek i białego sera z koperkiem Iwony

Składniki: 15 dkg białego sera 2-3 jajka 2 łyżeczki oleju sojowego sól, pieprz do smaku pęczek zielonego posiekanego koperku Sposób przyrządzenia: Jajka ugotować na twardo, oddzielić białka od żółtek. Białka  posiekać drobniutko, żółtka utrzeć z masłem i olejem. Ser rozetrzeć , połączyć z białkiem, żółtkiem i posiekanym zielonym koperkiem. Doprawić do smaku solą pieprzem i…

Pasta z topionego sera z mortadelą Iwony

Składniki: 1 topiony serek 10 dkg mortadeli 2 łyżeczki masła 2 łyżeczki oleju sojowego 2 łyżeczki  koncentratu pomidorowego pęczek posiekanej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Masło rozetrzeć z olejem, dodać topiony serek, posiekaną drobniutko mortadelę i wszystko utrzeć na jednolitą masę. Pastę doprawić do smaku koncentratem pomidorowym i posiekaną  zieloną natką pietruszki. Podawać z białym pieczywem.

Pasta z jajkiem i topionym serkiem Iwony

Składniki: 1 duży topiony serek gouda 5 dkg żółtego sera gouda 2 jajka pęczek szczypiorku 2 łyżeczki oleju sojowego 2 łyżki śmietany Sposób przyrządzenia: Żółty  ser zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać serek topiony i śmietanę, dokładnie wymieszać. Jajka ugotować na twardo, obrać, oddzielić białka od żółtek, białko drobno posiekać, dodać  do sera, żółtka…

Pasta z wędzonej ryby z twarogiem Iwony

Składniki: 15 dkg twarogu 15 dkg wędzonego dorsza 1 łyżka  oleju sojowego 1 ½ łyżki  śmietanki sól, bazylia, posiekana natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Wędzoną rybę  oczyścić z ości i skóry, dodać olej sojowy i rozetrzeć. Ser przetrzeć przez sito, połączyć ze śmietaną, dodać do ryby, masę dokładnie wymieszać z dodatkiem przypraw i posiekaną zieloną natką …